Viete ako uskladniť Váš bytový textil?

Usporiadanie v skrini či šatníku nie len že vyzerá dobre, má aj veľmi praktické využitie. Môže tak vzniknúť nový ukladací priestor, získate viac miesta a budete mať po ruke veci ktoré skutočne využívate. Tu je pár tipov ako na to.

Určitý systém skladovania

Základom pre udržanie poriadku v skrini je zvoliť si správny systém ktorý budeme používať. Jednotlivý textil si môžete zoskupiť podľa farieb, účelu ich využitia alebo si môžete vytvoriť určité súpravy. Je na Vás čo Vám bude najviac vyhovovať. Napríklad na jednej poličke môžeme mať obliečky na vankúšiky a zároveň prehozy či deky v rovnakej farbe, alebo naskladané uteráky či deky podľa ich veľkostí. Možností je skutočne veľa. Ak si systém zvolíte správne, pri ďalšom ukladaní ho budete podvedome dodržiavať.

Po otvorení skrine

Často krát je pre nás ťažké udržiavať poriadok v skrini pretože veci ktoré používame častejšie sú na nedostupných miestach. Ak sú uložené na najvyššej či najnižsej poličke máme potom tendenciu vrátiť tieto veci niekam kam dočiahneme bez použitia stoličky alebo bez zohnutia. Preto textil ktorý využívame každý deň by mal byť uložený na poličke vo výške očí. Na vyšších alebo nižších miestach by sme mali uchovávať napríklad uteráky či posteľnú bielizeň pre hostí, prípadne slávnostné alebo príležitostné obrusy alebo záclony.

Určite to ešte využijem

Túto vetu si určite minimálne raz povedal každý z nás. Ak máte v skrini napríklad posteľné obliečky ktoré už stratili svoju textúru prípadne farby a vôbec ich nevyužívate nenechávajte ich v tam, veď keby niečo. Toto riešenie zbytočne zaberá priestor a zároveň po čase aj zabudnete čo v skrini vlastne máte. Raz za čas je dobré tento textil pretriediť a urobiť si prehľad. Skúste to aspoň raz a uvidíte koľko vecí ste možno aj roky držali v skrini zbytočne.

Správne uloženie

Ak si však myslíte že uteráky alebo prikrývky stačí len tak hodiť na už vyčlenenú poličku, ste na omyle. Na čo by nám bolo ak by sme vedeli kde nájdeme to čo hľadáme ale bolo by to pokrčené, neestetické a zatuchnuté? Je množstvo spôsobov skladania obliečok, diek obrusov či dokonca plachiet s gumkou ktoré sa samostatne skladajú ťažko. Nájdite si svoj vlastný spôsob ktorý Vám najviac vyhovuje a nezaberie Vám veľa času. Vďaka tomu bude vnútro vašej skrine vyzerať bezchybne a priestor bude skvele zorganizovaný.