Nové trendy v bývaní

V dnešnom blogu si môžete prečítať a nových trendoch v bytovom dizajne. Čo sa vracia do módy a čo je naopak už out, aj to ako jednoducho oživiť Vašu domácnosť, si môžete prečítať v nasledujúcich riadkoch. 

Páčia sa Vám tapety?

Určite si spomínate na trend tapiet, ktoré vnášali do miestnosti nádych inakosti. Ak ste si tento trend obľúbili, budeme vás musieť sklamať, v roku 2021 tapety vychádzajú z módy a je žiadúce, aby steny spolu vytvárali jednotnú kompozíciu a ani jedna nevyčnievala z radu. A tak priaznivcom tapiet ostáva dúfať, že sa tapety opäť vrátia spať do módy. Malý detail v podobe dekoračnej nálepky či jedného pásu tapety určite nezaškodí.

Prineste si do domácnosti farby

Do módy však začínajú opäť prenikať žiarivé a výrazné farby a pozadu rozhodne nezaostávajú ani extravagantné vzory. Hoci je biela synonymom čistoty a vkusu, tento rok nebude hlavným vodítkom ani v oblasti posteľnej bielizne či kuchyne, pre ktorú stelesňovala poriadok a organizáciu. V posteľnej bielizni a celkovo bytovom textile bude tento rok predstavovať trend viac vzorov. Rovnako sa prejavia žiarivé farby a posteľná bielizeň bude hýriť rôznymi odtieňmi. Do popredia sa dostávajú aj prehozy cez posteľ, ktoré boli ešte v minulých rokoch považované za prežitok, no dnes sú skôr znakom luxusu. 

Kombinujte podľa svojich predstáv

Rok 2021 so sebou prináša i voľnosť v kombinovaní. Už sa nebudete musieť zamýšľať nad tým, či váš nový vysnívaný kúsok nábytku zapadne do celkovej kompozície vášho bytu. Čím väčší kontrast s pomocou neho vytvoríte, tým lepšie. Voľnosť sa presadzuje aj v kombinácii kovov. Už rozhodne neplatí, že vaša domácnosť musí byť v znamení len jedného kovu. Slobodne môžete medzi sebou kombinovať chróm, bronz či oceľ a vytvoriť tak zaujímavý zážitok. 

Naozaj dobrou správou pre všetkých je fakt, že heslom roku 2021 je sloboda. Nemusíte sa držať zaužívaných pravidiel a konceptov. Vo svojej domácnosti môžete bez obáv prejaviť slobodu svojho kreatívneho cítenia.