Ako rýchlo zmeníte dizajn interiéru

Ak chcete výrazne ovplyvniť interiérový dizajn obývačky, spálne, detskej izby alebo kuchyne, nepotrebujete hneď nový nábytok ani dlhý zoznam vecí ktoré by trebalo prestaviť. Niekedy naozaj stačí maličkosť, ktorá dokáže veľké zmeny.

Všetci interiéroví dizajnéri sa zhodujú v jednom, v každej domácnosti by mali byť rôzne závesy, dekoračné vankúše, deky alebo posteľné obliečky. Prítomnosť aspoň jedného z týchto predmetov urobí Váš interiér oveľa útulnejším. Ako na to, si môžete prečítať v dnešnom blogu.

Čas na zmenu

Pred tým, ako si začnete vyberať svoje doplnky, zistite, prečo chcete zmeniť priestor oko Vás. Návrhári tvrdia, že aj malá zmena výzdoby pozitívne ovplyvňuje Vašu pohodu. Je to podobné ako pocit, ktorý Vás sprevádza počas upratovania.Vnášanie poriadku do domácnosti má na nás upokojujúci účinok. Je to tak aj vtedy, keď zmeníme dizajn interiéru a vnesieme doň viac energie, pohody a pokoja vo forme malých, nenápadných detailov. Čo hovoríte napríklad na červené závesy v obývačke, kde doteraz prevládali neutrálne zemité odtiene hnedej, béžovej alebo žltej?

obyvacka

Alebo preferujete menšie doplnky v podobe dekoračných vankúšikov výraznej ružovej alebo kráľovskej modrej farby? Určite oživia Váš gauč a povzbudia Vás k tomu, aby ste na ňom trávili svoj voľný čas. Zmena nemusí byť drahá. Aj malé zmeny častokrát vedú k veľkým viditeľným účinkom. Ak vymeníte ťažké tmavé závesy za ľahšie a svetlejšie, pozvete do svojej domácnosti viac slnka. Ak cez gauč prehodíte deku v krásnych farbách, stane sa opäť atraktívnym. Vďaka striebornej ovocnej mise bude obývačka žiariť nie len v očiach členov domácnosti, ale aj pozvaných hostí. Existuje naozaj veľa nápadov, len sa treba rozhodnúť pre zmenu.

Osvedčené rady od dizajnérov

Všetci dizajnéri používajú osvedčené triky, ktoré nie sú náročné a ani drahé. Niekedy stačí kúpiť niekoľko maličkostí alebo len zmeniť ich rozloženie a pred Vašimi očami sa hneď prejaví ich účinok. Prinášame Vám niektoré praktické a skvelé spôsoby, ako priniesť vdýchnuť do Vášho interiéru nový život.

PREMIESTNITE NÁBYTOK A DOPLNKY

nabytok

Nerobte však veľké zmeny, nechajte v miestnosti priestor. Presuňte gauč bližšie k stene, upravte polohu stola v jedálni, nastavte si posteľ tak, aby ste sa mohli každé ráno kochať výhľadom. Snívate o mieste ktoré bude len Vaše? Veľké regálové skrine sú skvelým spôsobom na rozdelenie miestnosti a navyše prinesú mnoho odkladacieho priestoru. Alebo možno obraz, ktorý visí v spálni, bude lepšie vyzerať v obývacej izbe. Prejdite sa po dome, pozrite sa na to, čo môžete odložiť, zavesiť, premiestniť alebo usporiadať a vychutnávať si novo získaný prekvapujúci efekt.

ZAMERAJTE SA NA VANKÚŠE. VEĽA VANKÚŠOV

dekoracne-vankuse

Farebné, mäkké, príjemné na dotyk. Vankúše sú lacné doplnky ale veľmi efektívne. Vďaka nim bude Váš interiér útulnejší. Zapojte pri ich výbere kreativitu. Čo vravíte na to, ak by ste na parapetnamiesto klasických kvetináčov umiestnili chlpaté vankúše? Je to netradičné ale efektívne. Podobné je to aj v obývačke. Položte na gauč a kreslá mäkké doplnky v podobe farebných vankúšov a takmer okamžite uvidíte tú zmenu.

HRAJTE SA SO SVETLOM

svetlo

Viete si predstaviť koľko zmien dokáže priniesť do interiéru nový zdroj svetla? V zime využijete dekoračné sviečky, veľké aj malé. Využijte ich všade kde chcete vytvoriť príjemnú, trochu intímnu atmosféru. Na jar a v lete skvele fungujú dekoračné lampy a svietidlá. Vyskúšate si na terasu zavesiť girlandu zo svetielok a efekt bude zaručený. Môžete využiť aj vianočné svetlá. Nemusíte ich držať v krabici. Zaveste si ich nad posteľ, alebo ich prilepte na parapet. Maličkosť, ktorá poteší.

ZABAĽTE NÁBYTOK NIEČIM MÄKKÝM

prehozy-na-postel

Obývačka Vás neláka k tomu aby ste v nej strávili čas? A aj postelená posteľ v spálni nevyzerá príliš efektívne? Siahnite po prehozoch v rôznych farebných prevedeniach a materiáloch. Jeden môžete nedbale prehodiť cez kreslo aby ste vytvorili uvoľnenú atmosféru, druhý môže zakrývať celý gauč, vďaka čomu na ňom budete chcieť tráviť viac času. V spálni prehoďte cez posteľ krásny prehoz, vďaka ktorému bude Vaša posteľ vyzerať skvele a útulne.

ZMEŇTE ZÁVESY

jemne-zavesy

Práve okná sú súčasťou interiéru, ktorú často zanedbávame. Zabúdame na to, aký veľký dekoračný potenciál môžu mať. Zmena závesov a záclon môže dodať Vášmu interiéru úplne novú tvár. Stavte túto sezónu na moderné kvetinové vzory a ľahké tkaniny, ktoré budú veľmi praktickým a vďačným bytovým doplnkom. Môžu voľne visieť, alebo ich zviažte stuhou, čo vytvorí príjemnú atmosféru. Existuje skutočne veľa možností.