Aký typ závesného kresla si zvoliť?

Premýšľate nad kúpou závesného kresla no neviete aký typ zvoliť? Prečítajte si náš blog a získajte odpoveď na túto otázku.

Každý z nás miluje letný oddych a relax v záhrade. Záhradné závesné kreslá vám poskytnú priestor pre dokonalý odpočinok pri príjemnom hojdaní. Skvelé doplnia nielen vašu vonkajšiu záhradu alebo terasu ale oživia aj interiér vášho bývania !

Sivé interiérové závesné kreslo

Poznáme rôzne druhy závesných kresiel

Chcete si vytvoriť miesto určené pre relax kde si môžete v pokoji prečítať svoju obľúbenú knihu alebo sa len tak v tichu hojdať na záhrade? Závesné kreslo bude pre vás skvelou voľbou. Vo všeobecnoti môžeme záhradné kreslá rozdeliť do dvoch kategórií:

• Závesné kreslo na kotviaci bod

• Závesné kreslo na stojane

Závesné kreslo s použitím kotviaceho bodu na strope využijete najmä v interiéri vášho bývania. Dokonale vynikne v spálni, obývacej alebo v detskej izbe. Na jeho zavesenie bude potrebý jeden kotviaci bod na strope danej miestnosti. Dôležité je kreslo správne upevniť. Hojdacie kreslo na stojane má výhodu v tom že pri jeho inštalácií sa zaobídete bez kotviaceho bodu. Preto je vhodné do záhrady na terasu alebo ku bazénu. Jeho inštalácia je rýchla a jednoduchá navyše môžete kreslo kedykoľvek zložiť alebo prenášať.

Niektoré záhradné kreslá nájdete aj s praktickou strieškou. Tento typ je ideálnou voľbou k bazénu keďže strieška poslúži ako ochrana pred slnečním žiarením.

Aký materiál zvoliť ?

Veľmi dôležitým kritériom pri voľbe závesného kresla je práve materiál z akého je kreslo vyrobené. Práve ten totiž rozhoduje či vám kreslo vydrží jednu alebo viac letných sezón. Najviac využívaný materiál je bezpochyby ratan. Jeho obrovskou výhodou je odolnosť a jednoduchá údržba. Ľahko sa tvaruje a rôzne pletené vzory skvelé zapadnú vašej záhrady. K prírodným materiálom patrí drevo. Má podobný vzhľad ako ratan je však náročnejšie na údržbu. Závesné kreslá z plastu patria medzi cenovo dostupnejšie a nájdete ich aj v rôznych farbách, no svojím umelým vzhľadom príliš neohúria. Interiérové závesné kreslá pozostávajú z drevenej rozperky a príjemného bavlneného materiálu.

Moderné veľké závesné kreslo s vankúšmi v béžovej farbe

Je dôležitá aj nosnosť kresla ?

Závesné kreslá na stojane disponujú kvalitnou oceľovou konštrukciou ktorá zabezpečuje stabilitu celého kresla. Táketo kreslá spravidla zvládnu nosnosť až do 130kg. Pri závesnom kresle na kotviacom bode je samozrejme dôležitá najmä správna inštalácia. Ak je interiérové kreslo inštalované správne zvládne nosnosť až deklarovaných 120kg.

Aká farba je práve v móde ?

Medzi najobľúbenejšie farebné varianty bezpochyby patrí elegatná čierna farba. Jej výhodou je, že ju ľahko zladíte s iným záhradným nábytkom. Do popriedia záujmu sa poslednom čase dostáva aj hnedá prípadne sivá farba. Nebojte sa však použiť aj bielu farbu ktorá ľahko splynie s okolím.

Závesné kreslo v čiernej farbe

Rozhodujúci je priestor

Dôležitým kritériom pri voľbe závesného kresla je hlavne priestor kam chcete závesné kreslo umiestniť. Tento faktor je dôležité si uvedomiť najmä pri visiacom kresle v interiéri. Pri hojdaní je potrebný veľký priestor preto umiestnite kreslo tam kde nemáte veľa nábytku, ktorý môžete ľahko poškodiť alebo zhodiť. Pri záhradných závesných kreslách je to o čosi jednoduchšie no na malej terase alebo záhrade môže závesné kreslo pôsobiť rušivo.

Doplnky ktoré potešia

Niektoré druhy závesných kresiel disponujú aj praktickými doplnkami, ktoré sa počas relaxu v záhrade môžu hodiť. Skvelým doplnkom pri látkovom závesnom kresle je šikovné vrecko na knihu alebo okuliare. Dôležité sú aj pohodlné a odnímateľné vankúše ktoré sa dajú jednoducho oprať. Pri záhradných závesných kreslách dobre poslúži praktická strieška, ktorá vás ochráni počas horúcich letných dní pred slnečným žiarením.

Béžové závesné kreslo s vankúšom

Aké sú klúčové vlastnosti závesných kresiel?

• Dokonalý odpočinok a relax

• Využitie nielen v exteriéri ale aj v interiéri

• Moderné prevedenie v rôznych farbách

• Rýchla a jednoduchá montáž

• Dostatočná stabilita a nosnosť

Objavte novú formu relaxu !

Závesné kreslá predstavujú moderný kúsok nábytku pre všetkých, ktorý sa radi nechajú unášať sladkým opojením oddychu. Objavte aj vy túto novú formu relaxu a vyberte si  z našej širokej ponuky závesných kresiel vhodných do exteriéru aj interiéru.