Čo neprehľadnúť pri výbere detských posteľných obliečok?

Spánok hrá veľmi dôležitú úlohu v živote každého človeka, najmä u tých najmenších. Zodpovedne vybrané obliečky pre deti zaistia dieťaťu nielen pohodlný spánok, ale aj jeho komfort. Veď dokážete si predstaviť niečo príjemnejšie, než odpočívať v mäkkej, na dotyk príjemnej návliečke s disney postavičkami a hrdinami? To je dôvod, prečo by sme Vám chceli predstaviť štyri - podľa nášho názoru - najdôležitejšie charakteristiky, ktoré by mali mať obliečky pre deti.

1. Bezpečnosť

Vždy by mala byť na prvom mieste. Zdá sa, že táto záležitosť je v tomto ohľade zrejmá, ale nie všetky obliečky na periny pre deti sú vhodné pre ich zdravie. Často pri nákupe textílií pre detskú izbu venujeme pozornosť len ich vzhľadu, čo je veľká chyba. Návliečky pre deti by mali spĺňať bezpečnostné normy. Vďaka tomu si môžeme byť istí, že zakúpený výrobok neobsahuje škodlivé látky (a preto nepredstavuje hrozbu), poskytuje pohodlie pri používaní a je funkčný. Okrem toho sa v prípade malých detí často zaoberáme rôznymi typmi alergií - v takejto situácii zohľadňovanie zloženia a kvality posteľnej bielizne zohráva dôležitú úlohu.

2. Jemný materiál

Najlepším materiálom pre detské textílie - nie len pre posteľné prádlo, ale aj oblečenie - je samozrejme bavlna. Je to predovšetkým vďaka tomu, že je to prirodzená tkanina, jemná na dotyk, ktorá umožňuje pokožke dýchať a nie je tak ťažké ju čistiť. Okrem toho je bavlna dostupná v mnohých variantách tkanín. Bavlnená posteľná bielizeň má mnoho dôležitých výhod - je charakterizovaná savosťou a trvanlivosťou, je ľahko čistiteľná a jemná pre pokožku a vo väčšine prípadov je cenovo dostupná. Jedinou nevýhodou môže byť skutočnosť, že bavlna sa rada krčí, takže ak Vám záleží na bezchybnom vzhľade textílií, je potrebné ich žehliť.

3. Vzory a motívy

Je pravda, že nakupujeme očami. Preto sú pre nás vizuálne otázky veľmi dôležité. Nie je to iné ani v prípade detských produktov - každý rodič chce, aby jeho dieťa bolo obklopené estetickými vecami. Detské posteľné obliečky by mali mať dizajn vhodný pre ich vek a záľuby (najmä pre staršie deti). Obľúbený hrdina z rozprávky alebo komiksu, idol v podobe športovca alebo speváka, alebo možno motív obľúbeného zvieratka? Bavlnené obliečky do detskej izby sa môžu stať skutočnou dekoráciou. Zaujímavým návrhom v našej ponuke sú obliečky na posteľ s grafikou zobrazujúcou slnečnú sústavu alebo mapu sveta - ide o kombináciu originálneho dizajnu a vzdelávacích hodnôt.

postelne_navliecky_more postelne_obliecky_bieber       detska_postelna-suprava_lietadlo              

4. Výroba

Pri výbere detských posteľných obliečok, pri ktorých očakávame, že nám budú slúžiť nejaký ten čas, musíte venovať pozornosť predovšetkým presnosti ich povrchovej úprave a kvalite šitia - vďaka tomu sme si istí, že náš nákup bude trvanlivý a praktický. Bavlnené textílie, ktoré sa vyrábajú s ohľadom na najmenšie detaily, zachovávajú svoje pôvodné vlastnosti dlhšie (jemnosť, intenzita farby a tvaru) a dobre znášajú časté pranie aj pri vysokých teplotách.

Súhrn

Dúfame, že vzhľadom na vyššie uvedené kritériá nebude nakupovanie detských posteľných obliečok pre Vás výzvou, ale len čistou radosťou. Samozrejme, naše rady sú univerzálne, takže je úplne v poriadku, ak ich využijete ich pri nákupe návliečok na posteľ do svojej spálne.