Zútulnite svoje bývanie počas povinnej karantény

Súčasná doba nám úplne zmenila život. Koronavírus priniesol do nášho života mnohé doposiaľ nepoznané opatrenia. Jedným z takýchto opatrení je aj domáca karanténa, ktorú musí človek absolvovať keď bol sám nakazený, prípadne bol v kontakte s nakazeným človekom. Mnohí z nás museli pracovať z domu. Pre niekoho zaužívaná prax no pre mnohých z nás úplne nová skúsenosť.

Táto situácia viedla k tomu, že ľudia museli vo svojom uponáhľanom živote nachvíľu spomaliť a venovať sa tak viac sebe, alebo svojej rodine. Nakoľko ľudia začali oveľa viac času tráviť v domácom prostredí, zvýšilo sa aj ich nutkanie vynoviť a zútulniť svoje bývanie. Práve preto sme si dnes pre Vás pripravili niekoľko zaujímavých typov, ktoré môžete využiť pri zútulnení svojho domáceho priestoru.

Domáca karanténa Povinná karanténa

Začnite upratovaním a prehodnotením nepotrebných vecí

V každej domácnosti nájdeme miesto, kam skladujeme nepotrebné veci. Aj keď vieme, že ich už možno nevyužijeme. Odkladáme si ich do rôznych častí svojho príbytku, ako je garáž, pivnica, práčovňa rôzne zásuvky v kuchyni, skrine a podobne. Jednoducho sme k ním nadobudli určitý vzťah a je nám ľúto ich vyhodiť. No zútulnenie domova spočíva nielen v tom, že si kúpime nové veci, ale dôležité je aj upratať tie staré. Jarné obdobie v nás vždy navodzuje čas zbaviť sa nepotrebných vecí a dôležité prakticky zorganizovať. Tu je niekoľko našich rád:

• Veci ktoré sú ešte zachovalé a ktoré nepotrebujete darujte a tie ktoré ste nevyužili viac ako rok vyhoďte

• Pokazené veci a veci po záručnej dobe neskladujte a vyhoďte ich preč

• Prehodnoťte svoj šatník a preberte všetky veci

• Ako skvelá pomôcka pri organizácií vecí v garáži alebo v komore poslúžia úložné boxy

• Odstráňte nečistoty a prach na miestach, ktoré sú pre vás nedostupné

Pri väčšom ako aj menšom upratovaní nezabudnite používať ekologické čistiace prostriedky. Ochránite svoje zdravie pred drastickými chemikáliami. Aj ekologické prostriedky prinesú do vášho bytu, alebo domu sviežu vôňu čistoty.

Upratovanie Šatník

Poznáte severský štýl Hygge?

Každá doba prináša mnoho dizajnových smerov, ktorými sa ľudia inšpirujú. Ľudia sa chcú cítiť v svojej domácnosti šťastne, bezpečne, pokojne a v neposlednom rade ide o načerpanie nových síl do ďalšieho dňa. Jedným so severských smerov, ktorý sa v poslednom období teší veľkej obľube je smer Hygge. Vychádza so severskej čistoty a minimalizmu a jednoducho predstavuje šťastný spôsob života. Dôležité je skrášlenie svojho domova aby bol jednoducho útulný tak, aby sme v ňom cítili príjemne a radi sa doň vracali. Samozrejme pri skrášľovaní nášho domova nesmieme zabúdať na voľbu a zakomponovanie rôznych dekorácií. No nesmie ich byť prebytočné množstvo. Stačí len málo ale precízne zvolených doplnkov, ktoré vám prinesú radosť a pohodu. Hygge je predovšetkým zameraný na minimalizmus a preto aj v tomto prípade platí staré známe menej je niekedy viac.

Dekoračné vankúše Moderný koberec Jednofarebné závesy

Ako zútulniť svoju domácnosť?

• Teplo a útulnosť vám do domácnosti určite prinesú dekoračné sviečky a lampáše. Navyše predstavujú jeden zo základných symbolov severského štýlu Hygge.

• Pokoj a zvádzanie na oddych vám prinesie niekoľko vkusných a pohodlných dekoračných vankúšov. Samy uvidíte aké emócie vo vás vyvolá krásny pestrofarebný vankúš. Vo vašej izbe zavládne pokoj a pohoda.

• K vankúšom samozrejme patrí aj pohodlná deka. Stačí si len predstaviť večer, keď vonku prší a počuť ako sa kvapky dažďa odrážajú na vašom okne. Vy ste zabalený do jemnej a hrejivej deky a v tom momente vás obklopí pohoda a kľud. Takáto deka je aj veľmi dobrým dekoračným prvkom vhodným ako prehoz na sedačku alebo posteľ.

• Ako skvelý doplnok pri relaxe s obľúbenou knihou poslúži pohodlné kreslo. Zvoľte si vhodné kreslo do interiéru alebo závesné kreslo na terasu. Nezabudnite na pohodlný vankúš alebo deku. Takto si rýchlo vytvoríte svoj domáci relaxačný kútik.

Ružová deka Sviečky a lampáše hyggie Pohodlné kreslo

Samozrejme je len na vás, aký spôsob zútulnenia vášho domova si vyberiete, ale jednoznačne začnite vyhodením starých a nepotrebných vecí. Len tak prinesiete do vášho príbytku podnet na zmenu. Pri voľbe nových dekorácií je dôležité to však zbytočne neprehnať.