Ako si spríjemniť prácu počas Home Office

Nikdy sme si nemysleli, že raz sa náš domov premení na pracovné prostredie. V dnešnej dobe sa to stalo realitou, aby sme seba aj iných ochránili pred pandémiou koronavírusu. Aby naša práca ostala produktívnou, je dôležité si prostredie domova prispôsobiť potrebám našej práce, ale zároveň si ho spríjemniť. Realitou ostáva, že pracovať z našich domovov budeme oveľa dlhšie ako sa nám to zdalo.

Dôležitou úlohou pri práci z domu je sústredenosť a vytvoriť si miesto na prácu. My vám chceme poradiť ako si také miesto vo vašom domove vytvoriť a prispôsobiť ho na dlhšiu prácu prostredníctvom Home Office. Určite základom je dobrý stôl a stolička.

kvalitné kancelárske kreslo bavlnené posteľné obliečky béžový plyšový koberec

Základom efektívnej práce je dobrá organizácia

Práca z domu má aj svoje iné stránky. Je potrebné odviesť deti do školy, poupratovať a samozrejme pre ženy je nevyhnutné aj varenie. Každý deň doma je iný a čaká nás mnoho iných povinností. Často pozeráme na hodiny, aby sme všetko stihli. Najlepším pomocníkom, aby sme to všetko včas urobili je dobrá organizácia práce, takzvaný režim dňa, ktorý nám pomôže všetko zvládnuť a tak nás v našej práci nebude prenasledovať chaos a stres. Pri práci z domu je dôležité dodržiavať tieto odporúčania:

1. Naplánujte si svoj presný pracovný čas

2. Oboznámte s týmto pracovným časom svojich rodinných príslušníkov

3. Začnite pracovať v dobre vyvetranej miestnosti v presne stanovený čas

4. Udržujte na pracovnom stole poriadok a odstráňte všetky iné veci, ktoré sa netýkajú vašej práce (nech vás nič nerozptyľuje)

5. Pred začatím práce si dajte svoj obľúbený nápoj, aby vás nelákalo počas práce si ho ísť urobiť a tak zbytočne rozptyľovať svoju pozornosť

pracovný stôl home office

Zvoľte si miesto kde budete pracovať

V prostredí svojho domova máte určitý komfort, preto vám to nikdy nebude predstavovať typickú kanceláriu so stoličkou a stolom. Vy si vytvorte také miesto, aby vám poskytovalo pohodlie a dokonale vám vyhovovalo.

Dôležité je miesto na sedenie - Je prirodzené, že pri svojej práci budete sedieť. Na sedenie môžete využiť aj sedačku na ktorej komfort zvýšia príjemné dekoračné vankúše, alebo kvalitné deky. Vaše miesto bude útulne a spríjemní váš náročný deň. Samozrejme všetky vaše potrebné veci potrebujete mať na dosah, takže je vhodné pouvažovať aj o malom stolíku.

Štýlová stolička alebo komfortné kreslo - V každej domácnosti nájdeme stolík na ktorom máte umiestnený notebook. No pri výbere stoličky si musíte dať pozor, aby nenarušila  interiér vášho bytu. To znamená, že nesiahnete po výraznej kancelárskej stoličke. Máme pre vás v ponuke širokú škálu štýlových stoličiek, ktoré sú takým medzníkom medzi kreslom a klasickou stoličkou. Váš pôvodný interiér bytu ostane zachovaný, ale rozhodne váš byt to osvieži.

Pracujte kľudne aj na zemi - Mnoho ľudí pracuje tak, že sedí na zemi. Je to síce netradičné miesto, ale keď vám vyhovuje, nie je čo namietať. Pokiaľ siahnete na mäkký a hebký plyšový koberec, práca vám pôjde od ruky.

hebké hrejivé deky Biela moderná stolička príjemný plyšový koberec

Dôležité je aj kvalitné osvetlenie

Poslednou našou radou je, aby ste nikdy nezabudli na kvalitné svetlo. Rozhodne vždy dbajte, aby váš pracovný priestor bol dostatočne osvetlený. Keď pracujete za písacím stolom, nezabudnite na vhodnú lampu, ktorú umiestnite na stôl. Vieme, že vaša práca trvá niekoľko hodín denne, tak je potrebné mať svetlo, ktoré priamo osvetľuje váš pracovný stôl. Nespoliehajte sa len na denné svetlo, pretože by vám to mohlo spôsobiť množstvo zdravotných problémov.

Svoje domáce pracovné miesto si osviežte rôznymi doplnkami, ktoré vašu prácu spríjemnia, ale nebudú vás rozptyľovať. Nakoniec sa vaše pracovné miesto stane vaším obľúbeným a s radosťou sa budete k nemu vracať každý deň. Samozrejme k tomu patrí aj vhodné a pohodlné domáce oblečenie.

osvetlený pracovný stôl